SRB

Počeo StandUpFest u Mariboru

Tokom 16 festivalskih dana na StandUpFestu publika će imati jedinstvenu priliku da vidi više od 50 komičara iz svih eks-ju republika, kao i izvođače iz Engleske, Irske i Nemačke. Rambo Amadeus, Tadej Toš, Vinko Šimek, Adi Fejzić, Sean Hughes, Srđan Jovanović, Željko Vukmirica, Nesha Bridges, Perica Jerković, Hauke Schmidt samo su neka od imena koji će dati svoj individualni pečat celokupnom programu i iskustvu StandUpFesta.

U 2012. godini pozornica stand-up komedije prerasta u partnerski festival festivala Lent i preuzima novo ime – StandUpFest širom otvarajući vrata svim komičarima iz Evrope i sveta. Po trajanju festivala i broju nastupajućih StandUpFest se ubraja među pet najvećih evropskih festivala žanra stand up komedije i upravo je inspiracija za organizaciju noći stand up komičara. U revijalnom delu programa će nastupiti 10 izabranih komičara i predstaviti se sa svojim desetominutnim ‘the best of’ materijalom. Isto veče ćemo podeliti nagradu žirija i nagradu publike. Nagrada žirija je kamera, a nagrada publike je sistem od dva bežična mikorofona i upravo to dvoje su najvažnije sredstvo izražavanja i rada stand up komičara.

U žiriju su:Darka Zvonar Predan, novinarka; Vesna Spreitzer, novinarka, pisateljica; Nikola Zavišić, režiser; Nino Bantić, novinar, komičar, menadžer projketa London Calling;Tadej Toš, glumac, stand up komičar; Željko Vukmirica, glumac, docent na ADU.