SRB

StandUpFest 2012 – Karte su prodaji!

19, 20 i 21. oktobar u Domu Omladine Beograda – 20 komičara iz celog sveta

Cena ulaznice: 500 din i 200 din (za sedeća odnosno stajaća mesta)
Cena kompleta za sva tri festivalska dana je 1.200 din. Napomena: broj kompleta je ograničen, te požurte ;)

Karte se mogu kupiti na blagajni Doma omladine Beograda (011/ 3248 202) i na svim prodajnim mestima Eventim-a (www.eventim.rs)

Međunarodni festival StandUpFest2012 okupiće najbolje stand up komičare iz Srbije i regiona, kao i komičare iz Velike Britanije, Kanade i Australije – ukupno blizu 20 izvođača na velikoj sceni Doma omladine Beograda.

Kako preživeti 2012??? Dobrodošli na drugi po redu StandUpFest!

U godini u kojoj nam prete smakom sveta, raznoraznim društveno-ekonomskim kataklizmama – branimo se osmesima! Sada već tradicionalno, u oktobru u Domu omladine Beograda, StandUpFest dovodi izvođače koji će nas provereno zasmejati, ali i navesti na razmišljanje! Već prve festivalske večeri, 19. oktobra, posetioci StandUpFesta dobiće sliku stand up komedije u regionu kada će se publici predstaviti po jedan kvalitetan izvođač iz svake od bivših jugoslovenskih republika. Među njima su i komičari koji premijerno nastupaju pred domaćom publikom: Ivan Šarić iz Hrvatske, Saško Kocev iz Makedonije i Aida Bukva iz Bosne i Hercegovine. Program vodi komičar iz organizacije Standup.rs – Srđan Dinčić.

Druženje sa komičarima iz Srbije i regiona nastavlja se druge večeri StandUpFesta, kada će program voditi gošća iz Zagreba – stand up komičarka Marina Orsag. 
Posle dva dana druženja sa najboljim komičarima iz Srbije, ali i svih eks ju republika (19. i 20. oktobar) u završnici festivala 21. oktobra „pravimo se Englezi“i uživamo u humoru izvođača sa engleskog govornog područja – te je neophodno da publika sa sobom u Dom omladine osim želje za dobrim provodom „ponese“ i solidno znanje engleskog jezika jer prevoda neće biti. Pored iskusnog komičara Gordona Southerna iz Velike Britanije, domaćoj publici će se tom prilikom predstaviti mlade snage rastuće scene stand up komedije u Kanadi – Mae Martin i Brayan O Gorman, kao i talentovani komičar iz Australije Jacques Barret.

 

Program StandUpFest2012:

Petak, 19.10. Dan Prvi

Voditelj večeri Srđan Dinčić – Standup.rs (SRB)

Tin Vodopivec (SLO), Aida Bukva (BiH),  Ivan Šarić (HR) , Saško Kocev (MK), Aleksandar Perišić –  Standup.rs (SRB), Vlatko Štampar (HR)

 

Subota, 20.10. Dan Drugi

Program vodi Marina Orsag (HR)

Goran Furjan (HR), Nesha Bridges – Standup.rs (SRB), Perica Jerković (SLO/BiH), Domagoj Pintarić (HR), Jelena Radanović – Standup.rs (SRB), Nikola Silić – Standup.rs (SRB)

http://standupfest.com/program/

Nedelja, 21.10. Dan Treći

“Pravimo se Englezi” sa:

Mae Martin (CA)

London calling:

Gordon Southern (UK)

Bryan O’Gorman (CA)

Jacques Berret (AUS)

Organizacija:
www.standup.rs
www.standupfest.com
www.domomladine.org

Ovako je bilo prošle godine na prvom festivalu stand up komedije ikada održanom u Srbiji:

Prvi StandUpFest, održan je u Domu Omladine Beograda od 14 -16. oktobra 2011. godine. Više od 3 .000 gledalaca tokom tri dana uživalo je u humoru stand up komičara sa prostora eks Jugoslavije (Srbija, Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Makedonija) Sedamnaest izvođača nastupilo je u revijalnom programu (14 i 15. oktobar) i dvanaest takmičara na finalnoj Večeri otvorenog mikrofona – takmičenju za nove talenete (16. oktobar).